Gera Stockschen Tekst & VA

2020 | Wat zijn mijn zakelijke doelen?

De eerste week van het nieuwe jaar zit er bijna op. En hoewel ik zelf al enorm veel gereflecteerd heb op 2019, wil ik toch mijn waardevolle lessen met je delen. Wie weet tot welke inzichten het bij jou leidt? Daarnaast wil ik ook even voorzichtig vooruit kijken. Wat wil ik in 2020 bereiken? En weet ik ook al hoe? 

Reflectie op 2019

Het jaar 2019 begon ik zakelijk gezien op een laag pitje. Ik was zwanger en de uitgerekende datum was 9 april, voldoende gekkigheid dus. Hoewel ik officieel recht had op zwangerschapsverlof besloot ik toch om door te werken. Weliswaar maar op halve kracht, het ging maar om een paar uur per week, maar ik richtte het de laatste weken wel zo in dat ik steeds ruimte had om een week niks anders te kunnen doen dan te genieten van mijn baby. Helaas liep het allemaal iets anders. Mocht je geïnteresseerd zijn in het verhaal, dat kun je hier lezen: De kraamweek

Tijdens mijn officiële zwangerschapsverlof was ik in gedachten veel bezig met mijn bedrijf. Inmiddels had ik drie websites: een persoonlijk blog, Leesboeken en meer (blog met affiliate webshop) en natuurlijk Tekst & VA, deze website. Maar ik moest keuzes gaan maken, waar wilde ik de focus op gaan leggen? Ik voelde dat er dingen anders moesten, maar wat dan? Want ook al werk ik als Virtueel Assistent, zelf werk uit handen geven vond ik erg moeilijk aangezien ik behoorlijk perfectionistisch ben. Maar ook ik wil mijn bedrijf laten groeien en ik kwam eigenlijk handen tekort. Iets met practice what you preach…

Terwijl ik aan het nadenken was over de mensen met wie ik wilde gaan samenwerken besloot ik over te stappen van hosting en mijn websites aan te passen en te laten optimaliseren. Up to the next level!

En toen kreeg ik rond oktober nog een nieuwe klant, weer zo’n fantastische succesvolle vrouw, waar ik als Virtueel Assistent werkzaamheden voor mag doen en besloot het lot dat dit toch echt het moment was dat ik knopen door moest hakken. 

De besluiten werd als volgt genomen:

  1. Tekst & VA: dit wordt de tak van mijn bedrijf die voorrang krijgt op alle overige werkzaamheden.
  2. Leesboeken en meer: de tweede tak van mijn bedrijf waar ik affiliate inkomsten uit haal. Ook een enorm belangrijke tak dus, daarom heb ik besloten om mijn oudste zoon in mijn bedrijf te betrekken en een goede vriendin van mij. Het motiveert me enorm dat er blogs klaar staan die ik alleen nog maar hoef te controleren en waar nodig aan te passen. 
  3. Gera Raakt: mijn persoonlijke blog waar (bijna) alles mee begon. Met een beetje pijn in mijn hart staat deze nu, ook al heb ik enorm veel inspiratie, onder aan mijn prioriteitenlijstje. Hopelijk wordt dit in de toekomst, als alle kids naar school gaan, anders.

Dat brengt me op het volgende: ik sta open voor gastbloggers! Mocht het jou leuk lijken om één of meer blogs voor met te willen schrijven (vergoeding is mogelijk, afhankelijk van je ervaring) dan mag je altijd mailen op info@gerastockschen.nl. 

 

Wat ik verwacht van 2020

Genoeg gereflecteerd op 2019, de blik mag nu weer vooruit! Misschien is het handig om mijn verwachtingen voor 2020 per bedrijfstak te pakken:

 

Tekst & VA

Zoals ik net al vertelde wordt op dit moment mijn website onder handen genomen. Ik heb hem ooit zelf in elkaar gezet en de tijd is gekomen om hem te verbeteren en te optimaliseren. Hopelijk is dit eind januari helemaal af.

Naast het in orde maken van mijn website merk ik dat de diensten die momenteel op mijn website staan niet aansluiten bij wat ik doe. Belangrijker nog, bij wat ik wil. Daarom is het ook hoog tijd om die in 2020 aan te passen en te herformuleren. Zo zal ik waarschijnlijk meer focus leggen op Pinterest en affiliate marketing. En waarschijnlijk zal er een dienst komen met het oog op gesprekken. Een soort coaching, maar dan anders. Dit omdat ik erg blij ben met mijn sparringpartner (mijn man). Als ik ergens tegenaan loop kan ik altijd bij hem terecht en dat is zo belangrijk! Soms is het al voldoende om iets hardop tegen een ander persoon uit te spreken om weer te weten welke kant je op wil.

Verder ben ik enorm blij met en dankbaar voor mijn huidige klanten. De ruimte in mijn agenda wordt schaars, dus mocht je nog hulp willen bij de groei van je blog/bedrijf mail dan snel naar info@gerastockschen.nl

 

Leesboeken en meer

Hoe tof is het als je een idee hebt, een droom, en die komt uit? En hoe tof is het dat je daar dan weer zo ontzettend veel van leert dat je nog meer ideeën krijgt? Want mijn idee van Leesboeken en meer was een affiliate webshop. Maar op de een of andere manier heb ik daar een blog van gemaakt, mét affiliate webshop. Volg je me nog? Hoe dan ook, ik heb mezelf een doelomzet gesteld voor ik een nieuwe affiliate webshop mag starten (en ja, die heb ik in gedachten al klaar…).

Om het jaar 2020 goed te beginnen heb ik voor Leesboeken en meer een contentkalender opgesteld waar ik me aan ga houden. Vooralsnog gaat dit erg goed, mede door de extra handen die ik tot mijn beschikking heb. Wil jij 2020 ook beginnen met een helder plan? Maar heb je hulp nodig bij het opzetten van je contentkalender? Mail dan naar info@gerastockschen.nl

 

Gera Raakt

Naast al die mooie ideeën blijft er denk ik niet veel tijd over voor mijn persoonlijke blog. Toch heb ik hier ook een enorme onderwerpenlijst voor. Zoals gezegd ben ik op zoek naar gastbloggers. Mocht je het daarom leuk vinden om gastblogger te worden (vergoeding is mogelijk, afhankelijk van je ervaring), dan hoor ik het graag!

 

Groei

Het jaar 2020 zal voor mij dan ook in het teken staan van groei. Zowel op persoonlijk als zakelijk vlak. Op persoonlijk vlak zal het in de vorm zijn van (nog beter) leren delegeren, maar ook afscheid nemen van mensen die me teveel negatieve energie kosten. En zorgen dat ik af en toe ook eens écht vrij ben zodat ik tijd heb om herinneringen te maken met mijn gezin.

Zoals ik het nu zie belooft 2020 een fantastisch jaar te worden. Ik heb er in ieder geval ontzettend veel zin in!

 

En nu ben ik enorm nieuwsgierig: wat zijn jouw doelen voor dit jaar? Waar loop jij tegenaan als het gaat om het laten groeien van jouw blog/bedrijf? Ik zou het tof vinden als je dat in een reactie met me wil delen. Mailen mag natuurlijk ook!

 

Over 

opmerkingen

    Laat een opmerking achter

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *